Cafeaua : demon sau deliciu?


Cafea. Cafenele - Michel Braudeau - 19.5 Ron

Licoarea “neagră ca dracu” de care unii dintre noi suntem dependenţi, are o istorie îndelungată şi o importanţă socială puternică. Bem cafeaua din obişnuinţă, dimineaţa sau în timpul zilei, fără a fi neapărat conştienţi de rolul ei în viaţa noastră. De multe ori atunci când stabilim o întâlnire cu cineva, ea se petrece pe terenul neutru al unei cafenele. Hai să bem o cafea reprezintă o invitaţie  la discuţie, fie ea şi una banală. Bem cafeaua din plăcere, o plăcere atât de puternică încât o aşezăm lăngă lucrurile necesare vieţuirii şi convieţuirii sociale.

Michel Braudeau scoate la raft o cărticică despre cafea şi cafenele pe care orice băutor de cafea serios trebuie să o citească. Cafea. Cafenele este cartea care ne prezintă istoria cafelei trecând în revistă cateva cafenele cu tradiţie bogată din Europa. Cafeaua a contribuit la scrierea istoriei de prin secolul VIII încoace, a fost printre factorii care au stârnit revoluţia franceză prin mijlocirea disputelor liberale, a fost şi încă este un factor de influenţă economică – comerţul cu cafea a căpătat proporţii uriaşe.

Şi când te gândeşti că toate astea au pornit de la câteva capre care deveneau agitate după ce mâncau fructele unui arbust care creştea liber cu 2000 de ani î.e.n.

Poate nu aţi ajuns încă să beţi o cafea la Les deux Magots în Paris sau la Hawelka în Viena. Până când veţi ajunge acolo vă invităm la o cafea la Cartea de nisip unde veţi găsi pe mese cartea lui Michel Braudeau despre cafea şi cafenele.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s