La Humanitas în prima linie


Trecem în revistă câteva dintre ultimele apariții editoriale marca Humanitas:

Petre Ispirescu - 37 lei, Dublu album Cartarescu - 35 lei, Unchiul Rudolf - 23 lei, Ultimul barbat american - 32 lei

Tinerețe fără batrânețe și viață fără de moarte – Petre Ispirescu

Editura Humanitas ne propune o formă nouă pentru atât de celebrul basm al lui Ispirescu. Este vorba despre o ediție trilingvă (română, franceză și engleză). Dacă luăm în calcul ilustrațiile lui Ioan Iacob, unul dintre puținii artiști ce reușesc să redea prin linii și tușe teme atât de importante pentru cultura unui popor, ne dăm seama că este vorba despre o ediție cvadrilingvă.

Best of Cărtărescu


S-a apucat Mircea Cărtărescu de cântat. Cum, nu știati? Păi deja se vinde în librării best off -ul. Cu riscul de a deconspira micul joc poetic al editurii vă spunem că nu este vorba despre discuri . E vorba despre o antologie de poezie semnate MC apărută într-o ediție dublu album.


Unchiu’ Rudolf pe noptieră


Chiar dacă e Românica noastră cea fără de capăt în prim plan, cartea nu ne plictisește cu detalii de care mulți dintre noi ne-am săturat. Cartea nu e scrisă de români ca literatură pentru export ci e scrisă de un londonez, Paul Bailey, și e tradusă la noi de Marius Chivu.

Ultimul bărbat american


Ultimul bărbat american a fost finalistă în cursa pentru premiile National Book Award şi National Book Critics Circle Award. În 2002, New York Times a desemnat-o printre „cărţile remarcabile“ ale anului. În 2008, Time Magazine a inclus-o pe autoare în topul celor mai influenţi 100 de oameni din lume.

Elizabeth Gilbert l-a văzut pentru prima oară pe Eustace Conway pe trotuarul din faţa apartamentului ei din New York. Venea tocmai din Carolina de Nord, avea o îmbrăcăminte din piele de cerb şi purta cuţit la cingătoare. I-a impresionat pe newyorkezi, evident, dar cel mai mult a impresionat-o pe ea: a scris un articol despre acest american care a renunţat la orice formă de confort modern pentru a-şi construi propria lume, în vârf de munte. La scurt timp, şi-a dat seama că nu e destul: un astfel de om merita o carte întreagă.
În Ultimul bărbat american, Elizabeth Gilbert face portretul acestui erou contemporan care trăieşte, aşa cum ne-am dori mulţi dintre noi, în deplină armonie cu natura.

Elizabeth Gilbert este autoarea cărţii Mănâncă, roagă-te, iubeşte, bestseller internaţional, vândut în 5 milioane de exemplare în întreaga lume. Din ediţia românească, publicată la Editura Humanitas în 2008, s-au vândut în mai puţin de un an 30 000 de exemplare.

Descrierea editurii Humanitas

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s