Citește și dă mai departe


citeste si da mai departe - Pro artaSe întâmplă în Timișoara

Aţi văzut cărţi la librării, la biblioteci, în ghiozdanele copiilor, pe noptiere? Da, bine-nţeles c-aţi văzut. Dar la alimentara ati văzut? Dar la cofetărie, farmacie, frizerie? O să  spuneţi că nu. Dar vă spunem sigur că toate astea s-au întâmplat la Timişoara în cartierul Fabric-Modern între 1 mai şi 31 iulie 2009.

Asociaţia Culturală Pro Arta Timişoara a lansat proiectul Cărţile vin la tine în cartier. Citeşte şi dă mai departe! Astfel locuitorii cartierului Fabric-Modern au putut lua împrumut 270 de cărţi timp de 3 luni. Era esenţial să le returneze ca să le poată lua şi alţii. Cititorii aveau ocazia să-şi lase impresiile de lectură pe un carneţel lipit de coperta din spate. Unii au şi făcut-o. Mulţi au adus cărţile de unde le-au luat, unii au uitat. Orientativ, din 270 de cărţi s-au întors 116.

Şi pentru că tot există acest fond de carte, proiectul se va muta în cartierul Giroc din 2 noiembrie şi până la sfârşitul lui ianuarie 2010. El se va deschide cu o lectură de cartier şi va contuinua cu 3 concursuri: cea mai bună recenzie de carte (se recenzează cărţile participante la campanie), cel mai fidel cititor de cartier şi selectarea scriitorului de cartier dintre scriitorii Timişoarei care trimit cărţile lor pentru campanie.

Librăria Cartea de nisip susţine acest proeict printr-o COLECTĂ DE CĂRŢI care va începe luni, 28 septembrie, şi va dura până în 23 octombrie. În tot acest timp puteţi aduce la librărie o carte de acasă spre a o dona cititorilor din cartiere.

Vă aşteptăm!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s