Ecourile speranței cu Hedir Al-chalabi


ecouri de speranta - 10,90 leiEcouri de Speranţă”, se vrea a fi mai mult decât o simplă carte cu sincere gânduri. Existenţa ei dovedeşte că o colaborare curată a lăsat în urmă orice principii greşite legate de culoare, etnie, religie ş.a.m.d.

Titlul cărţii subliniază faptul că toţi sperăm în felul nostru, iar ecoul este speranţa ce dăinuie veşnic în noi.

Viaţa are culorile ei extraordinare, de care te bucuri când le vezi sau îţi aminteşti… însă nu le-ai putea aprecia cu adevărat, dacă griul nu ar exista…

Ţărmul şi cele două extreme

Ce este, de fapt, oceanul? Mii de răspunsuri îmi trec prin minte…

Ce inspiră? Frumuseţe, pace, iubire pură, inocenţă, măreţie, creaţie… Dar de ce gustul mărilor, oceanelor este atât de sărat-amărui?

Poate că această frumuseţe a lumii, ascunde, de fapt, în spatele ei, infinite lacrimi de amărăciune! Oceanele s-au format aşa adânci, imense, din pricina lacrimilor vărsate de oameni!

De ce oceanul este despărţit de pământ?

Pământul inspiră duritate, putere făţarnică… poate că, de fapt, oceanele sunt sufletele oamenilor exprimând frumuseţea şi amarul, iar pământul arată efemeritatea trupurilor… Deşi oceanul este opus pământului, totuşi, există o legătură între ele, considerând că pământul fără ocean nu valorează nimic; se poate concluziona că şi trupul fără suflet este nimic!

Dar ce-i cu ţărmul? De ce acea atingere fragilă? Atât de pur şi curat în esenţă este ţărmul…. legătura dintre apă şi pământ, legătura dintre trup şi suflet este o altă frumuseţe…

Ce leagă trupul de suflet este tot ce înseamnă Divinitatea Absolută. Singurul lucru despre care se ştie că este absolut, divin, unic, infinit – eşti Tu – Cel care ai Creat Totul şi Nimicul, Cel care ai făcut totul cu măreţie.

Nimic nu are culoare, viaţă, tristeţe, bucurie, fără splendoarea Ta!Reclame

3 gânduri despre „Ecourile speranței cu Hedir Al-chalabi

  1. Pentru Hedir Al-chalabi, o tanara delicata, „viaţa are culorile ei extraordinare, de care te bucuri când le vezi sau îţi aminteşti… însă nu le-ai putea aprecia cu adevărat, dacă griul nu ar exista…”.
    „Ecouri de speranta” vine ca destainuire a poetei, sperand la „vesnicia ascunsa intr-o clipa”…
    Felicitari autoarei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s