Azi recomandăm: Blocul Iakubian de Alaa al-Aswani


Blocul Iakubian - Alaa al-Aswani

Alaa al-Aswani este de profesie dentist însă asta nu l-a împiedicat să cocheteze cu scrisul şi bine a făcut. Dintre freze şi carii autorul a reuşit să scoată la lumină o carte pe care nu trebuie să o ratezi.

Blocul Iakubian este mai mult decât o descriere a Egiptului contemporan, romanul tinzând să devină o adevărată comedie umană la nivel microscopic. Aşadar stimaţi cititori pe lamelă avem Cairo iar propunerea studierii acestei culturii este de nerefuzat.

Iată încă trei motive pentru a citi această carte:

  1. poţi să afli că Egiptul nu înseamnă doar piramide şi mumii.
  2. ai să descoperi cât de asemănătoare este societatea egipteană cu cea românească. Cam tot la fel se raportează şi locuitorii mioritici la corupţie, homosexualitate, religie, cultură, etc. Dacă o să îţi pară la un moment dat că blocul Iakubian seamănă izbitor de mult cu blocul în care trăieşti, nu e nimic în regulă cu tine, e doar realismul crud şi universal al firii umane.
  3. este o carte înduioşătoare dar şi cinică; un roman despre o altă cultură şi de pe un alt continent însă extrem de familiar şi incitant.

 

 

Am citit cu plăcere Blocul Iakubian şi o recomand pentru că personajele din bloc sunt genul de personaje de care nu poţi să nu te ataşezi.

 

Spune-ţi părerea despre recomandarea noastră, propune şi tu titluri şi pune de-o recenzie şi, cine ştie, poate îti facem rost de o reducere.

 

Lectură plăcută.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s