Vasile Ernu la Cartea de nisip


Joi, 19 noiembrie, de la ora 18:00, librăria Cartea de nisip şi Editura Polirom vă invită la lansarea celui mai recent volum semnat Vasile Ernu, Ultimii eretici ai Imperiului. Participă alături de autor: Radu Pavel Gheo, Dan Ungureanu, Daniel Vighi.

Cartea lui Ernu este o înşiruire de probleme şi întrebări incomode. De ce când fumezi o marijuana la Bucureşti apar fluctuaţii la bursa de pe Wall Street? De ce când apare o bancă dispare o biserică? De ce nu poţi intra în „Împărăţia cerului” cu credite? De ce Gulag-ul a devenit glamour? De ce terorismul este cea mai eficientă formă de comunicare. iar furtul cea mai profitabilă muncă? De ce politrucii noii orânduiri sunt managerii şi advertiserii? De ce Dracula e cea mai bună carte despre România şi de ce ar fi bine să nu renunţăm la vampirism? De ce comunismul a fost învins de speculanţi şi nu de disidenţi?

lansare

 

 

 

Vasile Ernu este născut în URSS în 1971. Absolvent al Facultăţii de Filosofie (Universitatea „Al.I. Cuza”, Iaşi, 1996) şi al masterului de Filosofie (Universitatea „Babes-Bolyai”, Cluj, 1997). A fost redactor fondator al revistei Philosophy&Stuff şi redactor asociat al revistei Idea arta+societate. A activat în cadrul Fundaţiei Idea şi Tranzit, precum şi în cadrul editurilor Idea şi Polirom. În ultimii ani a ţinut rubrici de opinie în România Liberă şi HotNews, precum şi rubrici permanente la revistele Noua Literatură, Suplimentul de Cultură si Observator cultural.

A debutat în 2006 la Polirom cu volumul Născut în URSS. În 2009 publică, tot la Editura Polirom, volumul Ultimii eretici ai Imperiului. Alături de Costi Rogozanu, Ciprian Şiulea si Ovidiu Ţichindeleanu este coordonatorul volumului Iluzia anticomunismului. Lecturi critice ale Raportului Tismăneanu, Editura Cartier 2008.

Vasile Ernu se desparte de comunism râzând mânzeste, iar nu în stilul sforăitor bine cunoscut pe malurile Dâmboviţei. Să nu-l acuzăm prea tare că se uită cu mare atenţie şi cu o anume emoţie înapoi.” (Daniel Cristea-Enache) 

Reclame

Un gând despre „Vasile Ernu la Cartea de nisip

  1. Pingback: Trei anunturi « Blog de carti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s