Recomandarea noastră de astăzi este Sectanţii de Iuri Mamleev


Recomand această carte pentru că este sumbră, dementă şi bolnavă în cel mai dur sens al fiecărui cuvânt în parte pe care l-am rostit mai sus. De ce aş recomanda aşa o carte? Pentru că după o astfel de lectură poţi să vezi lumea mai frumoasă/urâtă, oamenii pot deveni brusc mai buni/răi, viaţa mai plăcută/înspăimântătoare. Iuri Mamleev caută şi scormoneşte în întunecimea sufletului uman pierdut în nebunie şi desfrâu şi scoate la lumină frică, deznădejde, ură, alienare, demenţă. Este o carte întunecată şi sumbră însă nimic nu pare ireal datorită construcţiei personajelor, a modului în care ele se comportă şi vorbesc şi, deşi s-ar putea să te înfioare rostirea numelor lor, am o bănuială că nu ai cum să nu te ataşezi măcar de unul dintre năvalnicii sectanţi ai lui Mamleev.

Iată încă trei motive pentru a citi Sectanţii:

  1. dialogurile filozofice şi despre metafizică duse de nebuni sunt extrem de savuroase. Încă mă mai minunez de ce a putut inventa Mamleev;
  2. cazul de autofagie pe care îl găseşti în carte este efectiv de neocolit. Consider de neratat personajul autofag al lui Mamleev. Atâtea senzaţii amestecate nu am mai trăit de pe vremea Războiului sfârşitului lumii;
  3. Fiodor Sonnov este genul de om pe care nu vrei să-l întâlneşti dar dacă se întâmplă să-l cunoşti nu îl vrei prieten dar te-ar tenta să-l studiezi. Fiodor e horror, e hardcore, e exemplul perfect al unui sensibil criminal în serie. Fiodor iubeşte mult şi puternic, foarte mult şi foarte intens, incredibil de aproape şi extrem de tare.

Iuri Mamleev şi Sectanţii pot fi foarte uşor comparaţi cu Lars von Trier şi al lui Antichrist: amândoi te înfioară dar nu poţi să laşi să îţi scape sfârşitul poveştii.

Spune-ţi părerea despre recomandarea noastră, propune şi tu titluri şi pune de-o recenzie şi, cine ştie, poate îti facem rost de o reducere.

Lectură plăcută.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s