Breslele, manufacturile si dezvoltarea industriala a Banatului intre anii 1717-1918


7 APRILIE 2010, ORA 12.00

Casa Artelor – Galeria Pygmalion

BRESLELE, MANUFACTURILE ŞI DEZVOLTAREA INDUSTRIALĂ

A BANATULUI ÎNTRE ANII 1717-1918

de Lajos Kakucs

Muzeul Banatului Timişoara împreună cu Direcţia pentru Cultură a Judeţului Timiş vă invită să participaţi la lansarea cărţii BRESLELE, MANUFACTURILE ŞI DEZVOLTAREA INDUSTRIALĂ A BANATULUI ÎNTRE ANII 1717-1918, care va avea loc miercuri, 7 aprilie, ora 12.00 în eleganta galerie Pygmalion de pe str. Episcop Augustin Pacha, nr. 8.

Cartea va fi prezentată de conf. univ. dr. Vasile Rămneanţu şi de prof. univ. dr. Florin Draşovean, în prezenţa autorului, Layos Kakucs.

Această lucrare este o primă prezentare sintetică a evoluţiei economice a Banatului între anii 1717 – 1918. E prezentat detaliat, pe localităţi, tabloul complet al breslelor şi al firmelor importante care au activat în spaţiul bănăţean. Astfel, poate fi vorba despre un subiect interesant deopotrivă pentru istorici, cât şi pentru toţi cei interesaţi de istoria şi viaţa economică a Banatului.

Layos Kakucs a absolvit Facultatea de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj în anul 1972. Şi-a susţinut teza de doctorat în anul 1983 la Institutul de Istorie şi de Arheologie din Cluj-Napoca. Între anii 1972-1985 şi-a desfăşurat activitatea ştiinţifică de cercetare ca muzeograf la Muzeul Judeţean din Satu Mare şi apoi la Muzeul Banatului Timişoara. Din 1985 autorul locuieşte în Germania. Preocupându-se cu problemele economice şi culturale ale Banatului, a publicat numeroase studii care au apărut în reviste de specialitate din România, Ungaria şi Germania.

Pentru informaţii suplimentare: Monica Varga, telefon: 0744635490

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s