Ceai si zen la Cartea de nisip


Asociaţia Culturală Noua Acropolă şi Librăria Cartea de nisip, vă invită la o prezentare şi o demonstraţie a ceremoniei ceaiului şi ikebana, pentru a vedea cum ne pot ajuta aceste căi ale filosofiei Zen să vedem lumea cu alţi ochi, să descoperim ceea ce cu toţii căutăm: echilibru, armonie, frumuseţe şi pe noi înşine.

Vă aşteptăm la Librăria Cartea de nisip, joi – 17 iunie, ora 19.30.

Ceremonia ceaiului

Povestea ceaiului, începută în urmă cu 5000 de ani în China Antică, a oferit omenirii atât o modalitate de vitalizare fizică, cât şi o inspiraţie pentru suflet. Călugării Zen au transformat actul realizării ceaiului într-o ceremonie a simplităţii, a purităţii şi a elevării spirituale prin comuniunea sufletelor şi prin contactul cu naturaleţea. Etapele ceremoniei ceaiului redau cu rafinament principiile esenţiale ale filosofiei Zen, devenind astfel o cale spirituală.

Ikebana

Ikebana, arta însufleţirii florilor, vă invită la o călătorie în lumea minunată a florilor, o scufundare în perfecţiune, gingăşie şi frumos. Florile reprezintă o lume specială, cu care sufletul japonez a învăţat să comunice, dobândind o cunoaştere profundă a esenţelor Naturii. Simplitatea, respectul, curtoazia, sacrul …. nu mai sunt criteriile omului modern, dar ele sunt tocmai ceea ce îi lipsesc pentru ca el să înveţe să dea sens tuturor celorlalte lucruri din viaţa sa.

Vă invităm la o întâlnire cu frumosul, imaterialul şi gingăşia.

Reclame

Un gând despre „Ceai si zen la Cartea de nisip

  1. Pingback: Noua Acropolă ne invită la “Ceai si Zen” « Evive

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s