Lansare de carte – S.F. Doi de Cristian Mihail Teodorescu


 

Vineri, 26 noiembrie, la ora 19, Librăria Cartea de nisip lansează, în colaborare cu Editura Bastion, volumul S.F. Doi de Cristian-Mihail Teodorescu. Vorbesc despre carte: Cornel Ungureanu, Marcel Tolcea, Lucian Vasile Szabo şi Tudor Creţu.

 

Viitorul nu sună bine la Cristian-Mihail Teodorescu, dar literar proza este reușită iar avertismentele pe care le lansează sunt perfect articulate logic: lumile create sunt poate puțin probabile, dar – vai! – atât de posibile! Așadar, prin tematică, stil, complexitate, povestirile lui Cristian-Mihail Teodorescu se înscriu ca un pas foarte serios peste granite, și așa tot mai aproximativă, dintre anticipație și main-stream, alăturându-se altora de acest tip scrise în ultima vreme de Bogdan Suceavă, Florin Manolescu, Doina Ruști, Liviu Radu. Fantasticul aparține intrinsec literaturii și nu cred că vreo etichetă de genul „S.F.”, căci nu e decât o etichetă lipită acum chiar de autor, îndreptățește judecata critică la o altă abordare decât textele realiste. Cristian-Mihail Teodorescu este un autor citibil și citabil de literatură.” (Horia Gârbea)

 

S.F. Doi reprezintă prima culegere de povestiri lansate la cenaclul ProspectArt, primul rezultat concret al activității cenaclului timp de un an de zile. În 2008, Editura Bastion a publicat primul volumul de povestiri al autorului, intitulat SF unu.

 

Cristian-Mihail Teodorescu a absolvit Facultatea de Fizică în 1990, este doctor în fizică (1995, Orsay,Franţa), a lucrat în cercetare în Franţa, Germania, Anglia. Din 2002 este cercetător la Institutul de Fizică Atomică de la Măgurele.

 

 

Reclame

Un gând despre „Lansare de carte – S.F. Doi de Cristian Mihail Teodorescu

  1. Pingback: Lansare de carte: S.F. Doi de C.M. Teodorescu « Evive

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s