Principele Radu Duda lanseaza „Provizoratul istoric” la Cartea de nisip


Marţi, 25 ianuarie, la ora 11.00, la Librăria Cartea de Nisip (Str. V.V. Delamarina, nr. 1), Principele Radu al României îşi va lansa cel mai recent volum de publicistică, Provizoratul istoric (Polirom, 2010).

Provizoratul istoric cuprinde articole, eseuri, declaraţii şi conferinţe din anii 2007-2010, continuînd cele două volume publicate de Principele Radu al României la Editura Polirom, Europa din noi şi Biblioteca în flăcări.

 

Pornind de la realitatea românească în contextul dezvoltării statale din ultimul secol şi jumătate, autorul arată de ce nu avem încă un stat cu instituţii profesioniste, care să lucreze complementar, în condiţiile în care slujirea statului, ca instituţie şi sumă de valori şi tradiţii, nu se suprapune întotdeauna dinamicii politice, rigorilor democraţiei sau diverselor tendinţe geopolitice. Statul este, într-un fel, reflecţia instituţională a libertăţii unei naţiuni.

Declaraţia lui Hans-Gert Pottering, Preşedintele Parlamentului European, 2005-2007

Alteţa Voastră Regală,

Uitîndu-vă în urmă la drumul pe care l-aţi parcurs în viaţă, puteţi fi mîndru de ceea ce aţi înfăptuit. Vă apreciez profund meritele politice, în special angajamentul pentru integrarea euroatlantică a României. Mai mult decît atît, diferitele iniţiative pe care le-aţi avut şi excelentele dumneavoastră contribuţii intelectuale dovedesc faptul că vă distingeţi ca un om curajos, care atinge fără ocolişuri problemele din ţara natală, cu spirit critic, aşa cum ar fi chestiunea rromă, de exemplu. În mod special, am admirat mereu angajamentul social pe care l-aţi dovedit privitor la orfani şi copiii defavorizaţi.

 

Principele Radu al României a absolvit Liceul „Costache Negruzzi” din Iaşi şi Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică.

Dintre volumele publicate: Ana a României. Un război, un exil, o viaţă (2000, 2005), Mihai al României (2001), The Royal Family of Romania (2004), Palatul Elisabeta (2006).

La Editura Polirom i-au apărut volumele Europa din noi. Regalitatea şi democraţia-spectacol (2005), Biblioteca în flăcări. Mic tratat de regalitate în republică (2007) şi Altfel (în dialog cu Nicolae Drăguşin, 2009).

Un gând despre „Principele Radu Duda lanseaza „Provizoratul istoric” la Cartea de nisip

  1. Pingback: Lansare de carte “Provizoratul istoric”, Principele Radu al României « Evive

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s