Sange satanic, sambata, 15.10, de la ora 17:00


Sânge satanic, debutul autoarei Cristina Nemerovschi, a fost nominalizat la titlul Cartea anului 2010. A fost comparat deopotriva de critică și cititori cu opere-cult precum “Trainspotting“,“Catcher in The Rye“ sau “Requiem For A Dream“. Romanul, ce a stârnit numeroase controverse încă de la prima ediție, apărută în 2010, își întâlnește acum și cititorii timișoreni.

“Până la urmă, toți ar trebui să avem sânge satanic, dacă ăsta e antidotul la uluitoarea, nesfârșita prostie omenească. Romanul Cristinei e un obuz gata să explodeze în capul tuturor celor cu gusturi proaste și al ignoranților. Un roman atât de viu, de actual, în care disperarea în fața umanității ratate se exprimă printr-un umor mortal. Inteligență, viteză, vocabular verde, autentic. Citind, îți aduci aminte că mare parte dintre cei care și-au dat viața la Revoluție au fost rockeri. Critică nemiloasă și zurlie, cartea mai este și un imn închinat naivităților și entuziasmelor adolescentine. Niciodată clișeistică, exprimarea este spectaculoasă. Asemenea unui skijet, aș zice, daca nu aș urî tot ce tine de tehnică. Sânge satanic este un manual de igienă a creierului în timpuri când capetele majorității bolborosesc de toxine și slănină. Toți ne regăsim între pagini – de la maneliști, până la babele din troleu, sau îndrăgostiții cinici sub clar de lună”, scrie Felix Nicolau despre Sânge satanic.

La rândul său, Doina Ruști apreciază: “Sânge satanic e o carte excepțional scrisă, care nu seamănă cu nimic! Cristina Nemerovschi iese din clișeele scrisului și creează o viziune epică atât de convingătoare încât, citind-o, te simți imediat contaminat de aventura adolescenței razvratite!”

Cristina Nemerovschi s-a născut pe 10 mai 1980 la București. A absolvit Facultatea de Filosofie din cadrul Universitații București, secția Filosofia Culturii, și un master in cadrul aceleiași universitați, încheiat in 2005 cu dizertația Despre natura adevărului propozițiilor matematicii și logicii la L. Wittgenstein. A urmat un master și în cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice. Din 2009, este redactor al revistei EgoPHobia, unde are și o rubrică permanentă, Cronica nihilistei. A publicat proză, filosofie, critica literară, eseuri, studii în revistele EgoPHobia, Tiuk!, Ateneu, Cultura, Sisif, Fiore Magazine, Noema, Subcultura, Accent Cultural, Suspans.

Cristina Nemerovschi se numără printre prozatorii incluși în antologia “Alertă de grad zero în proza scurtă romanească actuală”, coordonată și prefațată de Igor Ursenco.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s