EVENIMENT ANULAT. Adam Burakowski nu mai vine la Timișoara.


Din cauza unor probleme personale ale autorului care a trebuit sa se intoarca de urgenta in Polonia, lansarea cartii Dictatura lui Nicolae Ceausescu (1965-1989). Geniul Carpatilor de Adam Burakowski programata luni de la ora 18:00 la Cartea de nisip s-a anulat. Ne cerem scuze pentru toate inconvenientele create.

Luni, 31 octombrie 2011, de la ora 18, Institutul Polonez, Editura Polirom și librăria Cartea de nisip vă invită la lansarea cărții  Dictatura lui Nicolae Ceausescu (1965-1989). Geniul Carpatilor de Adam Burakowski. La eveniment vor participa: Adam Burakowski, Adriana Babeți, Victor Neuman, Cornel Ungureanu și Robert Șerban în calitate de moderator.

Un volum dedicat integral comunismului romanesc din perioada lui Nicolae Ceausescu, o analiza comparata de tip istoric si politic realizata de un specialist consacrat in istoria comunismului din Europa Centrala si de Est. Pe baza unei bibliografii vaste si a unor izvoare de o mare diversitate, Adam Burakowski ne ofera nu doar o istorie a comunismului romanesc, ci si o carte despre puterea absoluta al carei unic scop este consolidarea perpetua a puterii.

„Cartea lui Adam Burakowski este o carte despre o dictatura si un dictator, dar nu numai. Dictatura lui Nicolae Ceausescu ne ofera si o perspectiva de istorie politica, alaturi de explicatiile necesare privind felul in care a functionat regimul ceausist folosindu-se frica, manipularea si falsul nationalism. Fara indoiala, cititorul acestei carti va fi rasplatit. Volumul are la baza surse bibliografice numeroase, romanesti si straine, ceea ce demonstreaza o abordare atenta – pentru ca, pina la urma, tema istoriei regimului ceausist este provocatoare, dar si anevoioasa, complicata prin capcanele pe care le poate intinde.” (Stejarel Olaru)

Adam Burakowski (n. 1977) – doctor în ştiinţe politice, absolvent al Institutului de Istorie al Universităţii din Varşovia (2001) şi al Institutului de Studii Est-Europene al Universităţii din Varşovia (2004). În 2003 a efectuat stagii la Cold War International History Project din cadrul Woodrow Wilson International Center for Scholars din Washington, respectiv la Ambasada Republicii Polone din Bucureşti. Din 2004 este asistent, iar din 2007 – lector la Institutul de Studii Politice al Academiei Poloneze de Ştiinţe. Între 2006 si 2010 a fost director adjunct al postului de radio Polonia International. Din 2009 face parte din consiliul de gestionare a proiectului reţelei europene de radio Euranet. Este coautor (împreuna cu Aleksander Gubrynowicz şi Paweł Ukielski) al cărţii 1989 – Toamna Naţiunilor (Varşovia, 2009).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s