Arta de a trăi sau ce îseamnă să fii un leneș rafinat


Ceea ce promitea a fi o lectură haioasă despre lene, indolență și relaxare, a devenit după primele pagini o carte de istorie, de filosofie, o teorie despre arta de a trăi. A fi leneș rafinat înseamnă a știi să trăiești, înseamnă perioade lungi de reflecție, autoreflecție, meditație, gândire. Înseamnă a fi exact ceea ce nu ești acum.

Muncim pentru că trebuie, este normal să muncim, depindem de o stabilitate financiară, avem credite la bănci, ne cumpăram mașini. Asta facem de la un anumit moment dat încoace. Acel moment este industrializarea care din momentul în care s-a extins și a dat naștere capitalismului, a început să schimbe în cel mai pervers mod cu putință perspectiva pe care omul o avea asupra vieții.

A avea exact cât îți trebuie, a fi odihnit, a face ce vrei când vrei, a nu fi constrâns, a nu îți pune problema existenței, a te distra, a munci cu plăcere, sunt lucruri care laolaltă însemnau arta de a trăi. Astăzi, ne naștem datori, muncim dintr-o obligație pe care nu se știe cine ne-a impus-o, ne este rușine și ne simțim vinovați dacă trebuie să ne luăm concediu medical sau dacă ne permitem luxul de a ne lua pauze mai mari.

Astăzi, ne plângem că nu mai avem timp, consumăm masiv, producem ca să consumăm și consumăm ca să producem. Este un exces care ne ocupă timpul cu aberații de care nu avem nevoie.

Ghidul Lenesului. Mic tratat pentru lenesi rafinați, a castigat urgent unul dintre primele locuri în topul preferințelor mele.

Anunțuri

Un gând despre „Arta de a trăi sau ce îseamnă să fii un leneș rafinat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s