Autori invitati la Salonul de Carte BOOKFEST Timisoara editia I: 15-17 martie 2012


Autori cunoscuti, de la romancieri, eseisti si critici literari, la specialisti in cele mai diverse domenii, se vor intilni cu cititorii in cadrul primei editii a Salonului de Carte Bookfest Timisoara (15-17 martie 2012).

Horia-Roman Patapievici, presedintele Institutului Cultural Roman si unul dintre cei mai importanti autori ai Editurii Humanitas, va fi prezent la Bookfest simbata, 17 martie, incepind cu ora 16.30, in cadrul unui eveniment gazduit de Mircea Mihaies.

Cu jumatate de ora inainte, tot simbata, 17 martie, de la ora 16.00, scriitorul Varujan Vosganian isi va lansa, in cadrul salonului, volumul *Cartea soaptelor  (Polirom, 2009) – o carte primita excelent atit de criticii autohtoni, cit si de cititori, recompensata cu distincii literare importante si careia i se contureaza deja un destin international spectaculos.

Scriitorul, publicistul si excelentul traducator Radu Paraschivescu, de asemenea unul dintre cei mai importanti autori ai Editurii Humanitas, va fi si el prezent la Bookfest Timisoara: vineri, incepind cu ora 17.00, isi va lansa, alaturi de Adriana Babeti, cea mai recenta carte, Toamna decanei. Convorbiri cu Antoaneta Ralian, iar simbata, de la ora 17.30, va discuta, alaturi de Dana Craciun, despre cea mai recenta traducere a sa, Oameni din Dublin, de James Joyce.

Si cel mai nou titlu semnat de apreciatul economist Daniel Daianu, fost ministru de Finante si presedintele Societatii Romane de Economie, va fi lansata de Bookfest Timisoara: joi, 15 martie, incepind cu ora 17.00. Despre volumul Cind finanta submineaza economia si corodeaza democratia, aparut in urma cu citeva luni la Editura Polirom, va vorbi Nicolae Taran.

Istoricul american Larry Watts este ivitatul de onoare al Editurii Rao la prima editie a Salonului de Carte Bookfest Timisoara. Watts isi va lansa vineri, 16 martie, la ora 18.00, volumul Fereste-ma, Doamne, de prieteni. Razboiul clandestin al Blocului sovietic in Romania alaturi de editorul sau, Ovidiu Enculescu, directorul general al editurii Rao.

Simbata, 17 martie, incepind cu ora 15.00, cunoscutul critic literar  Daniel Cristea-Enache  va fi prezent in spatiul de lansari al salonului de carte, alaturi de invitatii sai, Alina Radu, Marcel Tolcea si Tudor Cretu, intr-o intilnire cu publicul, prilejuita de lansarea celei mai recente si mai personale carti ale sale, Cinematograful gol  (Polirom, 2011).

Antropologul Hanna Bota isi va lansa la Bookfest Timisoara cartea-revelatie publicata anul trecut la Editura Cartea Romanesca, Ultimul cannibal. Jurnal de antropolog, in cadrul unui eveniment gazduit de Cornel Ungureanu: joi, 15 martie, incepind cu ora 13.00.

Diana-Florina Cosmin este invitata editurii Curtea Veche la Bookfest Timisoara. Redactor-sef al revistei Forbes Life si colaborator al revistei Cosmopolitan, Diana-Florina Cosmin isi va lansa, simbata, 17 martie, de la ora 17.00, cartea de debut: Povestile unei inimi.

• Locatie: Centrul Regional de Afaceri Timis (B-dul Eroilor de la Tisa nr. 22)

•Program de vizitare: zilnic, 10.00-20.00 (cu exceptia zilei de joi, 15 martie, cind are loc deschiderea oficiala, la ora 12.00)

•Intrarea este libera

Anunțuri

2 gânduri despre „Autori invitati la Salonul de Carte BOOKFEST Timisoara editia I: 15-17 martie 2012

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s