Înghite Platon, nu prozac! – Lou Marinoff


Când filosofia se întâlnește cu psihologia, se nasc discuții. Filosofia este disciplina care discută despre orice, tratează orice și își spune părerea despre orice dar la care nu toată lumea ajunge. Considerată de cei mai multi vorbărie goală, filosofia este plasată undeva deasupra tuturor lucrurilor, un loc al teoriilor de tip grgară, care pentru cei mai mulți nu spun nimic concret, interesant sau practic. O disciplină care nu prea își are rostul.

Dar ce se întamplă atunci când cineva ne spune că există o filosofie pentru toată lumea? Găsim ceva potrivit pentru fiecare. Trebuie doar puțină orientare. Acest lucru se numește consiliere filosofică. Psihologii consultă adesea oameni aflați în impas decizional privind probleme de naturi diferite. De la divorțuri la stresul de la locul de muncă, de la depresii la concepții despre viață.

Terapia prin filosofie poate fi un leac mult mai bun, fără efecte secundare și mult mai de durată decât prozacul. Ea deschide ochii, oferă stabilitatea și confortul psihic al siguranței, oferă rețeta sănatoasă pentru gândire și într-un final duce la o stare armonioasă, o stare de bine și o stabilitate emoțională prin adoptarea perspectivei corecte asupra lucrurilor.

Platon se ia pe cale mintală și nu produce efecte secundare. Nu trebuie consultat medicul sau farmacistul, se poate consulta, eventual, librarul. Nu exista doză recomandată, ingerați cât puteți, la orice oră. Apelați la un consultant specializat în cazul în care Platon nu își face efectul. Sigur există alternative.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s