Gărâna Jazz. Povestea unui festival, a locului și a publicului său


Volumul coordonat de Tinu Pârvulescu și apărut la editura Brumar cuprinde texte document despre celebrul festival de jazz de la Gărâna și surprinde evoluția unui fenomen  cultural și social de mare amploare. Festivalul Internațional de Jazz de la Gărâna se află astăzi la cea de-a XVI-a ediție și este unul din cele mai mari festivaluri din Europa. Amploarea sa și-a pus amprenta atât pe fenomenul muzical românesc, cât și pe dinamica socială a Munților Semenicului.

“(…)Finalitatea cărții e documentară, dar, în stil și compoziție ea deviază de la istoriografia tradițională și surprinde fenomenul dintr-o varietate de unghiuri.  Printre colaboratorii acestui volum se numără universitari, scriitori, melomani, jurnaliști și artiști iar contribuțiile lor se extind, ca mijloace de reflecție, de la cercetarea sociologică și investigația antropologică, până la eseu și ficțiune. Ei imortalizează festivalul dar și experiența participării la el. (…)”*

Au participat la scrierea acestui volum, Silviu Dancu, Caius Dobrescu, Caius Giura, Marius Giura, Petru Ilieșu, Viorel Marineasa, Cristiana Mateică, Liliana Popescu, Alexandru Potcoavă, Andrea Reisz, Robert Reisz, Iulia Sur, Daniel Vighi și Smaranda Vultur.

Pentru detalii despre ediția de anul acesta (12 – 15 iulie) vizitați www.garana-jazz.ro

* Fragment de pe coperta IV a cărții.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s