Înțelepciunea iubirii. O perspectivă psihologică.


Cartea de Nisip vă invită sâmbătă, 28 iulie 2012, de la ora 19, la prima întâlnire dedicată psihologiei aplicate: Atelierul de psihologie. Înțelepciunea iubiriiO perspectivă psihologică. Moderatorul întâlnirilor va fi Lect. Univ. Dr. Coralia Sulea iar invitatul de sâmbătă: Conf. Univ. Dr. Irina Macsinga.

“Psihologia nu poate spune oamenilor cum ar trebui să își trăiască viața. Însă poate să le ofere mijloace pentru realizarea unei schimbări personale și sociale.”

                                                           Albert Bandura, Social Learning Theory  (1977)

Atelierul de psihologie este o întâlnire între oameni, cărți, experiențe, înțelesuri. Este o invitație la dialog și cunoaștere în diferite domenii ale teoriei, cercetării și practicii din psihologie. Miza pe care ne-o propunem este aceea de a oferi noi moduri de a comunica, de a ne întelege unii pe alții, de a ne cunoaste pe noi însine, de a iubi, de a trăi, de a vedea, iar pentru asta am ales pentru început o temă pe care cu toții ne-am dori să o cunoaștem pe deplin: Înțelepciunea iubirii. O perspectivă psihologică.

Irina Macsinga este conferenţiar universitar la Catedra de Psihologie din cadrul Facultăţii de Sociologie şi Psihologie a Universităţii de Vest din Timişoara. Susține cursurile de Psihologia Personalităţii şi Psihologie Cognitivă. Este implicată în granturi naţionale de cercetare şi a participat ca expert la mai multe proiecte internaţionale. Este membră a Asociaţiei Psihologilor din România şi referent ştiinţific al Facultăţii de Sociologie şi Psihologie a Universităţii de Vest din Timişoara, membru în colectivul de redacţie pentru Romanian Journal of Applied Psychology (Timişoara) şi membru fondator al Centrului Euroregional de Psihologie Aplicată din Timişoara. A semnat, ca autor sau coautor, numeroase lucrări şi a publicat peste 30 de studii şi articole în reviste sau volume de specialitate. Interesele sale ştiinţifice vizează metodologia în evaluarea personalităţii, aplicaţiile psihologiei cognitive în mediul educaţional, precum şi psihologia diferenţială.

Coralia Sulea este doctor în psihologie, lector la Departamentul de Psihologie al Universității de Vest din Timișoara, cu o activitate de predare, cercetare și consultanță în domeniul psihologiei organizaționale și cel al psihologiei sănătății ocupaționale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s