Expoziție de caricatură


Cartea de Nisip vă invită sâmbătă, 15.09.2012 ora 19, la vernisajul expoziției de caricatură LINII, CULORI, MOMENTE. Va vorbi inițiatorul proiectului Călin Bâlea.

CreARTiv3 este un proiect inițiat de Asociatia Artistilor Vizuali “CreARTiv” ce are ca scop promovarea artelor vizuale în România, susținând cei mai talentați artiști din domeniu. Obiectivul  acestei expoziții estepromovarea caricaturii portretistice

Artiști care expun:

Adrian Trestian Vasile – caricaturist, pictor. A surzit la varsta de 9 luni. Este artist profesionist de peste 13 ani. În perioada 2000-2011 este colaborator de bază al lui Ștefan Popa Popa’s. Premii obținute:  Premiul de excelență al Festivalului Humorului, Gura Humorului – 2001; premiul de excelență, Epigrafie și Satirică, Reșița – 2001; premiul de excelență, Festivalul „Satul lumii”, Macea – 2001, 2003, 2005, 2007, 2009; premiul de excelență, Festivalul „Ceapa de aur”, Făgăraș – 2001, 2004, 2008, 2009; premiul de excelență, Festivalul Cetății – Salonul Internațional de Caricatură și Grafică Satirică – Caransebeș – 2010.

Radu Cletiu – caricaturist și pictor muralist.  Artist vizual profesionist cu peste 30 de ani de experiență este unul din pionierii benzii desenate romanești și piesa de rezistență a Festivalului PortoCartoon, în ultimii 7 ani. În 2010 obține Marele Premiu al Publicului de la Salon de Caricatura, Saint Just le Martel, Franta

Valentin Chibrit – caricaturist, illustrator și pictor este absolvent al Facultății de Arte “G. ENESCU”, Iași (grafica) în 2003. Este colaborator pe vasele companiei Royal Caribbean International. În 1997 primește Premiu Juriului, Premiul “Maria Pruteanu” și Premiul Ministerului Învățământului la Olimpiada Nationala de Arte, Galați.  În 1998 I se acordă  Marele Premiu al concursului național de Caricatură, Caransebeș iar în 1999, Premiul de Excelență la Festivalul de Satiră și Umor “Umor la Gura Humorului” În 2002 obține Premiul de Excelență la Festivalul de Satira și Umor “Mărul de Aur”, Bistrita, în 2004,  Marele Premiu la Festivalul “Oltenii și Restu` Lumii”, Slatina, în 2005, Premiul de Excelenta la Festivalul de Satirăși Umor Sătesc, Macea Iar în 2012, Premiul I la secțiunea portret la Festivalul Internațional de Caricatură, Urziceni.

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s