Întâlnire cu Marius Chivu la Cartea de nisip


Cartea de Nisip vă invită joi, 27 septembrie 2012, ora 18, la întâlnirea cu scriitorul Marius Chivu. Vor fi lansate volumele Trei săptămâni în Himalaya, (Humanitas 2012)și Vântureasa de plastic, (Brumar 2012). Prezintă Robert Șerban.

Evenimentul face parte din cadrul festivalului de literatura Litvest, organizat de Biblioteca județeană Timiș.

Trei săptămâni în Himalaya „Să călătoreşti încontinuu, fără intenţia de a ajunge undeva. Ca stil de viaţă. Să nu te opreşti nicăieri mai mult de o zi, să saluţi lumea din mers în timp ce-ţi iei rămas-bun, niciodată la revedere… Să fii curios şi să te miri neîncetat ştiind că, dacă nu te miri, te rătăceşti! Să cauţi, să afli o poveste, să spui una, să mănânci aici, să dormi dincolo, mereu dinspre ceva înspre altceva, şi drumul să fie însăşi destinaţia în schimbare.

La sfârşit, relativa glorie de a urca pe Himalaya rămâne doar o chestiune neînsemnată. Pentru ca încercarea de a străbate acei munţi foarte înalţi înseamna să cobori la fel de mult în tine. Orice călătorie are destinaţii ascunse de care la început nu eşti pe deplin conştient. Trei săptămâni în Himalaya este şi despre aceste mici revelaţii.“ (Marius CHIVU)

Vîntureasa de plastic este volumul de debut lui Marius Chivu în poezie.

Marius Chivu, născut în 1978, la Horezu în județul Vâlcea, este critic literar, scriitor, traducător și jurnalist român. A absolvit Liceul Economic și Școala de Arte, clasa de coregrafie, ambele din Rm. Vâlcea, iar în 2003 Facultatea de Litere din cadrul Universității din București, secția română-franceză.

A debutat cu recenzii literare în anul 2000 în România literară și a colaborat constant la revistele Dilema, Observator cultural, 22, Cultura (prima serie), Lettre Internationale, Re:publik, Adevărul literar & artistic și Psychologies.

În anul 2003 a câștigat prima ediție a Festivalului de Poezie „Prometheus”, organizat de Fundația Anonimul. A inițiat și coordonat proiectul caritabil Cartea cu bunici(2008), a alcătuit, adnotat și prefațat mai multe antologii de proză scurtă din scriitori clasici și contemporani și a debutat cu volumul de poezie Vîntureasa de plastic (2012). În 2012 a vernisat expoziția Copiii Himalayei cu fotografii realizate în satele nepaleze din Munții Himalayei în perioada 1-24 mai 2011.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s