Cum alegi să fii cine ești?


Cartea de Nisip vă invită sâmbătă, 29 septembrie 2012, de la ora 18, la atelierul de psihologie cu tema Cum alegi să fii cine ești. Moderatorul întâlnirilor va fi Coralia Sulea, iar invitatul de sâmbătă, Cătălina Dumitru.

 

De-a lungul etapelor vieții, întâlnim provocarea de a ne transforma în contextul unor dinamici conflictuale ale experienței noastre în lume și de a găsi un loc pentru aceste transformări în răspunsul la întrebarea „Cine sunt?”. Fațete ale Sinelui, anterior ascunse, sunt conștientizate, iar contururile identității noastre se remodelează. În acest timp, căutăm repere valorice pentru a reconcilia și integra diferitele perspective despre Sine. Cum alegem să fim cine suntem în epoca „posibilității descurajante ca nimic să nu conteze” (Rollo May)?

Într-un dialog pe marginea conceptului de identitate aducem în discuție, din perspectiva existențialist-integrativă, concepții asupra proceselor identitare care normalizează experiențele conflictuale, susținând beneficiile întâmpinării lor ca oportunități de evoluție.

Cătălina Dumitru este doctor în psihologie, psihoterapeut sub supervizare în practica privată și lector asociat al Catedrei de Psihologie din cadrul Universitatii de Vest din Timișoara.

Coralia Sulea este doctor în psihologie, lector la Departamentul de Psihologie al Universității de Vest din Timișoara, cu o activitate de predare, cercetare și consultanță în domeniul psihologiei organizaționale și cel al psihologiei sănătății ocupaționale.

Reclame

Un gând despre „Cum alegi să fii cine ești?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s