Eliade, ezotericul de Marcel Tolcea. Lansare de carte.


Cartea de Nisip vă invită miercuri, 17 octombrie 2012, de la ora 18, la lansarea cărții Eliade, ezotericul de Marcel Tolcea. Va vorbi Cornel Ungureanu.

Eliade, ezotericul este cel mai complet studiu, în limba română, despre Eliade și ezoterism și se referă la familiarizarea lui Eliade cu René Guénon, gravitând în jurul operei literare a lui Mircea Eliade.

Moshe Idel Profesor la Universitatea Ebraică din Ierusalim

Marcel Tolcea s-a născut în 1956, la Sînnicolau Mare, județul Timiș. Este profesor universitar la Universitatea de Vest Timișoara și director al Muzeului de Artă Timișoara, scriitor și jurnalist. A semnat prefețe, studii introductive, studii în peste 40 de volume. A fondat publicații (Timișoara, Sport Vest, Accent), a susținut rubrici permanente în publicații locale și naționale. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România; 1990 – membru fondator al Societăţii Timişoara; 1991 – membru fondator al Fundaţiei Soros și al board-ului naţional şi local (1992–1995); 1991 – membru fondator al Institutului Intercultural Timişoara şi secretar al Consiliului de Administraţie. 2000–2008 – membru în Consiliul de Administraţie al Fundaţiei naţionale CONCEPT, (Soros Open Network); 2011–2012 – membru al Consiliului Național de Atestare a Diplomelor, Titlurilor și Certificatelor Universitare; din 2010 – redactor și membru al Consiliului științific al revistei Trivium. Revistă de gândire simbolică. Prima ediţie a cărții Eliade, ezotericul a apărut la editura Mirton în 2002. A primit Premiul pentru eseu românesc al Asociaţiei Editorilor din România (2003) și Premiul Asociaţiei Scriitorilor din România, Filiala Timişoara (2003).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s