Relația psihoterapeutică: spațiu pentru schimbare și vindecare


Vă invităm sâmbătă, 10 noiembrie 2012, de la ora 18, la atelierul de psihologie cu tema Relația psihoterapeutică: spațiu pentru schimbare și vindecare. Moderatorul întâlnirilor este Coralia Sulea, iar invitatul de sâmbătă, Liliana Horvath.

 

 

Importanța relației psihoterapeutice în derularea unei terapii de succes este o temă larg dezbătută în literatura de specialitate. Se consideră că relația psihoterapeutică în sine este un facilitator pentru schimbarea dorită de client și poate deveni un spațiu vital pentru vindecare, dacă anumite condiții sunt respectate. Relația psihoterapeutică implică un conținut și un proces psihoterapeutic dinamic, care oferă specificitate și unicitate fiecărei terapii în parte.

Vă invităm la un dialog referitor la relația psihoterapeutică și impactul ei în atingerea scopului terapiei. La nivel de conținut vom vorbi despre modul în care se stabilește contractul terapeutic și construirea alianței terapeutice, calitatea relației terapeutice și prezența celor 3 P: permisiune, protecție și potență, și despre crearea unui spațiu de conținere și susținere pentru client. La nivel de proces vom sublinia aspecte legate de transfer și contratransfer,  și despre modalități de creare a relației psihoterapeutice.

Liliana Horvath este psihoterapeut sub supervizare în practica privată și director adjunct la Serviciul de Reintegrare Socială la Penitenciarul Timișoara

Coralia Sulea este doctor în psihologie, lector la Departamentul de Psihologie al Universității de Vest din Timișoara, cu o activitate de predare, cercetare și consultanță în domeniul psihologiei organizaționale și cel al psihologiei sănătății ocupaționale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s