Spectacol de carte. Anca Mizumschi, Carte de citire


Cartea de Nisip și Editura Blumenthal vă invită sâmbătă, 8 decembrie, ora 19 la Viniluri de citit. Spectacol de carte. Va fi prezentat volumul Carte de citire de Anca Mizumschi. Va vorbi Tudor Crețu, va recita Mădălina Ghițescu, vor cânta Acoustica (Daniel-Silvian Petre și Emil Kindlein).

 

Afis Anca Mizumschi

Carte de citire

Versurile Ancăi Mizumschi sunt exacte (ca științele numite astfel) și tăioase, cristalizând în propriul lor sistem. O maximă ecnomie de mijloace, o impudoare castă, ca aceea a balerinelor în alb tutú, o poezie fără intimități „în plus”, cu care, fără să fie rece sau distantă, nu-i cazul să te… tutuiești.

Șerban Foarță

Sigur, aș putea extrage o mulțime de imagini – mai puțin metafore propriu-zise – pentru a ilustra marele talent al Ancăi Mizumschi, doar că asta nu ne-ar ajuta cu nimic în înțelegerea „mecanismului” său liric. Am folosit „mecanism” cu sens ironic, pentru că e cel mai nepotrivit cuvânt pentru a vorbi despre această poezie ce seamănă, mai degrabă, cu un „ulcer hemoragic”.

Liviu Antonesei

Anca Mizumschi

A obţinut Premiul revistei Tomis, premiul special al revistei Tribuna, Premiul „George Bacovia” al revistei Ateneu, şi a fost nominalizată la Premiile pentru poezie ale USR, 2009, şi la Premiile Observator Cultural, 2010. A obţinut premiul ASB pentru poezie, 2011.

A colaborat la revistele: România Literară, Luceafărul, Tomis, Tribuna, DilemaVeche, Flacăra, fiind prezentă în mai multe antologii.

Este unul dintre cei 27 de poeţi români contemporani care figurează în antologia Om jag inte får tala med någon nu(„Dacă nu am cu cine vorbi acum“), publicată de editura suedeză Tranan în colaborare cu ICR Stockholm, în 2011.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s