Mramornaya Stena – Marble Peak Wall. Între China și Kazahstan


Miercuri, 30 ianuarie 2013, ora 18, la Cartea de Nisip, va avea loc prezentarea expediției MRAMORNAYA STENA – MARBLE PEAK WALL. Invitații lui Bogdan Munteanu sunt membrii expediției: Mihai VladCristina Ianc și Raluca Ianc.

În urmă cu 6 luni, prima ediție a întâlnirilor Oameni, locuri se desfășura în aceeași formulă și cu aceiași invitați, doar că de data aceasta cei trei ne vor povesti despre cum e să ai la picioare vârful de 6400 m. Expediția MRAMORNAYA STENA s-a încheiat cu succes, dar nu fără peripeții.

La întâlnire vor fi expuse fotografii facute în timpul expediției și vor fi prezentate materiale video.

Mramornaya stena

VÂRFUL MRAMORNAYA STENA – MARBLE PEAK WALL 6400 m este cel mai inalt vârf din Nordul lantului muntos Thian Shian. Numele i-a fost dat de unul dintre primii exploratori din Tien Shan, Mertsbakher G. în 1902. Stabilit la graniţa dintre China şi Kazahstan, acest vârf se distinge printr-un perete de 500 metri de marmură, închis din mai multe unghiuri de ghetari masivi. Acest vârf este o provocare pentru oamenii de munte care urca pentru prima dată peste 6000 de metri. Expediții pot fi organizate în orice anotimp al anului, dar elicopterul poate fi folosit doar în lunile iulie şi august. Vârful oferă mai multe trasee din punct de vedere tehnic, foarte extinse de-a lungul crestelor adiacente, având şi pante de până la 40 de grade înclinatie. Este nevoie de cel puţin trei tabere intermediare la altitudini de 4000, 5200, 5900 si chiar la 6000 de metri.

Mihai Vlad este de profesie inginer în proctecția plantelor. Are ca hobby-uri speologia, alpinismul de altitudine, fotografia, ski-ul, căţăratul, trail running-ul, scufundările și cannioning-ul. Este membru al Asociației Montane Speo Zarand  Brad și al  Federației Romane de Speologie. Pe lângă ascensiunile de vară și iarnă din munții României, Mihai mai are la activ o ascensiune pevârful Dome de Goutter, masivul Mont Blanc- 4303m  Franța 2008 și o Ascensiune pe vârful Ararat în 2009.

Cristina Ianc este Arhitect Stagiar de profesie. Are ca hobby speologia, fotografia, ski-ul, căţărat-ul, trail running-ul și cannioning-ul. Este Preşedinte al Clubului de Speologie CRISTAL ORADEA, Membră a Serviciului Judeţean Salvamon- Salvaspeo BH, Membru Corpul Român Salvaspeo, Tehnician salvaspeo și Iniţiator în cadrul Federaţiei Române de Speologie. A participat alături de Mihai Vlad la expedițiile de pe Masivul Mont Blanc și muntele Ararat.

Raluca Ianc este studentă la Facultatea de Biologie. Hobby-urile ei sunt speologia, trail running-ul, ski-ul și căţărat-ul. Este membră a Clubului de Speologie CRISTAL ORADEA, membră a Serviciului Judeţean Salvamon- Salvaspeo BH, membră a Organizaţiei ECOTOP Oradea, absolvent al Şcolii Române de Speologie- nivel TSA 2 și Membră a Expediţiei Feminine Berger „-1000m” 2010

Bogdan Munteanu, este scriitor, călător, iubitor de oameni, de locuri, de momente. Este autor a trei cărţi ,,Pur şi simplu’’ în 2008, ,,Vals pe fire de paianjan’’ în 2010 şi ,, Bine te-am rătăcit Incognito’’ în 2011. Aceasta din urmă conține experiența fascinantă a unei călătorii de 4 luni prin Europa.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s