„Dictando” de Adrian Bodnaru. Lansare de carte.


Cartea de Nisip și Editura Diacritic vă invită joi, 31 ianuarie 2013, ora 18, la lansarea volumului de poezie Dictando de Adrian Bodnaru. Prezintă: Mircea Mihăieș și Marcel Tolcea.

Afis Dictando

 

Dictando, carte apărută la editura Diacritic, este cel mai recent titlu semnat de Adrian Bodnaru și cuprinde 71 de poeme scrise în perioada 2009-2011.

Adrian Bodnaru s-a născut în 4 octombrie 1969. Este poet și editor. A debutat cu a bodnaru și alte verbe, Editura Marineasa, 1994. Au urmat:  noi și purtate, Editura Marineasa, 1996; toate drepturile rezervate, inclusiv Suedia și Norvegia, cu șapte desene de Dan Ursachi, Editura Brumar, 2000, Premiul Uniunii Scriitorilor, filiala Timișoara; versuri și alte forme fixe, cu o exergă de Șerban Foarță & unsprezece semne de Dan Ursachi, Editura Brumar, 2002; ziua de apoimâine, cu un grid de Mircea Mihăieș & șapte laviuri de Loredana Tîrzioru, Editura Brumar, 2004, Premiul Uniunii Scriitorilor, filiala Timișoara, O legătură de chei, Editura Cartea Românească, 2010, Premiul Uniunii Scriitorilor, filiala Timișoara, Poliversuri, Editura Diacritic, 2012. A tradus, împreună cu Ilinca Ilian, volumul Altazor de Vicente Huidobro, Editurile Brumar și Diacritic, 2012.

A primit Premiul pentru Excelență Redacțională al Asociației Editorilor din România (2003) și Premiul AER pentru cea mai interesantă colecție (2000, 2003). A fost distins cu Premiul Pro Cultura al Consiliului Județean Timiș (2006). E prezent cu poezie în numeroase reviste de cultură, iar din 2003 deține în revista Orizont o rubrică permanentă în versuri.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s