Castelul din nori s-a sfărâmat – Stieg Larsson


castelul din nori s-a daramat - 59.00 leiDe mâine puteți găsi la Cartea de nisip mult așteptatul volum Castelul din nori s-a sfărâmat. Este cartea ce încheie trilogia Millennium tradusă la noi de editura Trei în colecția Fiction Connection. Primele două volume s-au bucurat de succes la scurtă vreme de la apariția lor pe piața românească după ce în prealabil scriitorul Stieg Larsson (jurnalist de profesie) si-a câștigat notorietatea pe plan mondial, trilogia Millennium vânzîndu-se în 2 milioane de exemplare numai în Suedia (țara unde s-a născut scriitorul) și peste 13 milioane de exemplare vândute în întreaga lume. Primele două volume – Bărbați care urăsc femeile și Fata care s-a jucat cu focul – au apărut la un an de la moartea scriitorului, ultimul volum apărând în 2007. Foarte rapid, Larsson și-a câstigat milioane de fani din toate colțurile lumii, iar datorită editurii Trei și în România.

Vă asteptăm cu finalul trilogiei care a ținut atata lume cu sufletul la gură!

Născut în 1954, jurnalistul Stieg Larsson a scris mai multe eseuri cu caracter economic şi reportaje despre războaiele din Africa. A fost redactor-şef al revistei suedeze Expo, care în romanul de faţă se regăseşte sub numele simbolic de Millennium. A murit brutal în 2004, înainte de a-şi vedea publicat primul roman din seria Millennium, care ar fi trebuit să aibă 10 volume. O serie captivantă, care combină elemente de roman de spionaj şi carte poliţistă, dar mai ales un thriller politic care se foloseşte de mijloace narative pentru a dezvălui secrete de stat, detalii jurnalistice neortodoxe şi o conspiraţ ie ce a luat naştere chiar în sânul serviciilor secrete suedeze.
Trilogia
Millennium a înregistrat vânzări de peste 13 milioane de exemplare în întreaga lume. Ecranizarea suedeză a primului volum, «Bărbaţi care urăsc femeile», a fost lansată pe piaţa occidentală şi se bucură de un mare succes.

Lasă un comentariu